Adana
Pozantı, Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Yüreğir, Kozan
Taş Köprü
Romalıların yaptırdığı ve günümüze kadar gelen Taş Köprü, Adana’yı simgeleyen bir yapı olarak biliniyor. Yüreğir ve Seyhan’ı birleştiren bu köprü, 21 gözden meydana geliyor. Tadilat nedeniyle bu gözlerden 7 tanesi kapanmış durumda. Taş Köprü her haliyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaya başarıyor.
Bebekli Kilisesi
Tepebağ ilçesinde yer alan ve 1880’li yıllarda, Saint Paul adına yaptırılan İtalyan Katolik kilisesi… Kilisenin tepesinde iki buçuk metre boyunda tunçtan yapılmış bir Meryem Ana heykeli bulunuyor. Bu heykelin bebeğe benzetilmesinden dolayı da kilise, Bebekli Kilisesi adı ile anılıyor.
Sabancı Merkez Camii
1998 senesinde hizmete açılan Sabancı Merkez Camii, Türkiye Diyanet Vakfı ve Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa yaptırdıkları bu caminin mülkiyeti Adana Diyanet İşleri Vakfı’na ait. Adana seyahatinizde görmeniz gereken bir yapı…
Atatürk Evi Müzesi
Atatürk Adana’yı dokuz defa ziyaret ettiği ve beş farklı yerde konakladığı biliniyor. Bu gelişlerinin ikinci ve üçüncüsünde kaldığı Tepebağ Konağı, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak faaliyet veriyor. Atatürk’ün Adana ziyaretini anlatan fotoğrafları, Kuvayı Milliye dönemine ait eşyaları ve döneme ait gazete ilanları sergileniyor. Müzede ayrıca, Hatay’ın kurtuluşunu anlatan özel bir oda yer alıyor. Bunun yanı sıra geleneksel bir Adana evi görmek isteyenlere de Suphi Paşa Konağı önderlik edebilir.
Kapıkaya Kanyonu
Karaisalı ilçesinin Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Seyhan Nehri’nin kollarından Çakıt Deresi’nin açtığı bir kanyon. Pozantı Boğazı’ndan dağlık alanlara doğru uzanan bu kanyonda ufak bir gezintiye çıkmak oldukça keyifli…
Şırdancı Bedo
Adanada şırdan ve mumbarın tek adresi, buna ek olarak güveç, çorbada bulunuyor. Açık alandada oturma alanı mevcut.
Adana Merkez Parkı
Sabancı Merkez Camii’nin içinde yer aldığı Adana Merkez Parkı, Seyhan Nehri’nin kıyısında konumlanıyor. Devasa bir park olan bu alan, Adana seyahatinizde yürüyüş yapıp dinlenebileceğiniz bir yer.
Yılan (Şahmeran) Kalesi
Yarı yılan, yarı kadın olan efsanevi Şahmeran’ın yaşadığının düşünüldüğü Yılan Kale, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Mitolojik bir geçmişe sahip olan kale, çevresinde yer alan diğer kaleleri görüş alanına alacak bir tepe üzerinde, ovanın tam ortasında yükseliyor. Kale, konumu itibariyle iç içe üç kaleden oluşuyor.
Varda Köprüsü
Heybetli görünümü sebebiyle halk arasında Koca Köprü olarak da adlandırılan Varda Köprüsü, 200 metre uzunluğunda ve 99 metre yüksekliğinde olup, 1912 senesinde hizmete açılmış. Çelik kafes taş örme tekniğiyle yapılan köprü, tarihi İpek Yolu’nun yerini alan Berlin-Bağdat-Hicaz demir yolu hattının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.